Svårt att välja typ av konferens?

landsbygd

Vet ni inte än exakt hur ni tänkt lägga upp er konferens? Ni kanske inte bestämt er än för om ni vill ha en konferens i lokaler i city nära kontoret för att spara tid eller en mer ”rymningssäker” konferens på landet där det är lättare att hålla ihop gruppen. Ni kanske inte vet vilken typ av teambuildingaktivitet som passar just er grupp. Bolla gärna med oss så kommer vi tillsammans fram till den optimala lösningen just för er grupp.

Att välja mellan stad eller landsbygd

Att välja plats för er konferens är en av de viktigaste besluten som ni kommer att ta. Det finns för- och nackdelar med både stad och landsbygd som ni bör överväga innan ni bestämmer er.

Fördelar med en konferens i city

  • Enkel tillgång till transportmedel vilket underlättar resandet för både deltagare och talare.
  • Närhet till kontoret kan spara tid och pengar då det minskar behovet av övernattning.
  • Möjlighet att utforska stadens utbud av kultur och nöjen vilket kan bidra till en mer avslappnad och positiv stämning.

Fördelar med en konferens på landet

  • Möjlighet att koppla av och fokusera på konferensen då det inte finns några distraktioner från stadens brus och liv.
  • Lugnare miljö som kan underlätta gruppdynamiken och skapa en mer avslappnad stämning.
  • Möjlighet att genomföra utomhusaktiviteter som kan främja samarbetet och kommunikationen inom gruppen.

Det är viktigt att tänka på vilket syfte er konferens har och vad ni vill uppnå med den när ni väljer plats. Om ni vill att deltagarna ska fokusera på konferensen och ha möjlighet att koppla av samtidigt kan en konferens på landet vara det bästa alternativet. Om ni vill ha tillgång till stadens utbud av aktiviteter och nöjen samtidigt som ni håller er nära kontoret kan en konferens i city vara det bästa alternativet.

Vilken typ av teambuildingaktivitet passar er grupp?

Att välja rätt typ av teambuildingaktivitet är avgörande för att skapa en lyckad och minnesvärd konferens. Det finns olika typer av aktiviteter som ni kan välja mellan beroende på vad ni vill uppnå.

Utmanande aktiviteter

Utmanande aktiviteter som kräver samarbete och kommunikation kan vara ett utmärkt sätt att främja samarbetet inom gruppen. Exempel på sådana aktiviteter kan vara klättring eller rafting. Dessa aktiviteter kräver att deltagarna litar på varandra och samarbetar för att klara av utmaningen. Det kan även vara en bra övning i att kommunicera och lösa problem tillsammans.

Kreativa aktiviteter

Kreativa aktiviteter som stimulerar fantasi och innovation kan vara ett sätt att öppna upp för nya idéer och lösningar. Exempel på sådana aktiviteter kan vara målning eller skulptering. Dessa aktiviteter kan hjälpa deltagarna att tänka utanför boxen och se saker från nya perspektiv.

Sociala aktiviteter

Sociala aktiviteter som främjar relationer och samhörighet kan vara ett sätt att stärka gruppdynamiken. Exempel på sådana aktiviteter kan vara vinprovning eller matlagning. Dessa aktiviteter ger deltagarna möjlighet att umgås på ett mer avslappnat sätt och lära känna varandra bättre.

Tänk på vad ni vill uppnå med er konferens när ni väljer vilken typ av teambuildingaktivitet ni vill genomföra. Vill ni främja samarbetet inom gruppen kan en utmanande aktivitet vara det bästa alternativet. Om ni vill öppna upp för nya idéer kan en kreativ aktivitet vara det bästa alternativet. Om ni vill stärka gruppdynamiken kan en social aktivitet vara det bästa alternativet.

Sammanfattning

Att boka en konferens kan vara en utmaning, men genom att välja rätt plats och teambuildingaktivitet kan ni skapa en minnesvärd och produktiv upplevelse för hela gruppen. Tänk på syftet med er konferens när ni väljer plats och aktivitet och bolla gärna med oss så kommer vi tillsammans fram till den optimala lösningen för er grupp.

jun 26, 2023

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Du har visat intresse för anläggningen Svårt att välja typ av konferens?


Vill du att vi förutom att plocka in denna offert presenterar fler liknande anläggningar?

Ja tack! Gärna fler baserat på:

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi inom några timmar kostnadsfritt ett antal offerter från anläggningar som stämmer överens med era specifika önskemål.

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se