4 senaste trenderna inom hybrida möten

Efter Covid-19-pandemin har hybrida möten blivit allt vanligare. Virtuella mötesplattformar som Teams, Zoom och Meet har blivit populära för att möjliggöra möten med både närvarande och fjärrdeltagare. Vilka är de senaste trenderna som man bör ha koll på när man planerar ett hybridmöte?

Interaktiva whiteboards:

För att skapa en mer engagerande digital upplevelse har interaktiva vitbrädor blivit allt vanligare på virtuella mötesplattformar. Detta innebär att deltagarna kan presentera och samarbeta i realtid. Det kan krävas lite träning innan det känns naturligt men whiteboard via hybridmötet fungerar väldigt bra. I början kan det vara svårt att rita med hjälp av musen men med lite träning så går det alldeles utmärkt. Fördelen med en digital whiteboard är att det också är enklare att spara anteckningarna från mötet.

Förbättrad ljud- och bildkvalitet:

För att minska brus, dåligt ljud i större lokaler och se till att fjärrdeltagare inte missar några detaljer har hybrida mötesrum nu bättre ljud- och bildkvalitet. De flesta konferensanläggningar har under de senaste åren investerat i videoutrustning i sin konferenslokaler. Med hjälp av fast installerade mikrofoner på olika ställen i konferenslokalen så hörs samtliga deltagare, även de som sitter längst bak. Kameran har idag inbyggt AI och hittar ansikten i rummet. Kameran zoomar in på det antal personer som finns i rummet och kan även zooma in extra på den eller de som pratar mest i mötet. Allt detta görs helt automatiskt och ökar upplevelsen för de personer som sitter remote.

Fokusera på inkludering:

Det kan vara lätta att glömma bort de som är med på konferensen remote. Glöm inte att presentera de som är med i mötet från annan plats. Planera också hur ni ska göra med grupparbeten eller gruppsamtal mellan presentationerna. Virtuella mötesplattformar har nu funktioner som chatrum som är utmärkta för grupparbeten där en eller flera personer sitter remote.

Möjlighet att spela in möten:

För att säkerställa att inga viktiga detaljer går förlorade i hybrida möten är det nu möjligt att spela in möten och sedan ladda upp dem på en plattform för att titta på vid annat tillfälle. Perfekt för de personer som inte kunde vara med på konferensen av olika anledningar. Det går också att klippa ner konferensen i kortare avsnitt och återanvända som exempelvis introduktion för nyanställda på företaget.

dec 5, 2022

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Du har visat intresse för anläggningen 4 senaste trenderna inom hybrida möten


Vill du att vi förutom att plocka in denna offert presenterar fler liknande anläggningar?

Ja tack! Gärna fler baserat på:

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.seVAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi inom några timmar kostnadsfritt ett antal offerter från anläggningar som stämmer överens med era specifika önskemål.

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se