Såstaholm

Såstaholm
Här upplever du en herrgård med historia, vacker natur och säsongs lagad mat med inspiration från naturen

Såstaholm Herrgård, belägen i det natursköna Täby, norr om Stockholm, är en plats där historia, vacker natur och kulinarisk njutning möts. Denna herrgård är mer än bara en konferensanläggning; det är en plats där gästerna kan uppleva en genuin herrgårdsmiljö, omgiven av prunkande natur och avnjuta säsongens läckerheter inspirerade av naturen.

En närmare konferensdestination

Med endast 25 minuters avstånd från Stockholm är Såstaholm en perfekt destination för konferens och kick-off-evenemang. Här kan företag och organisationer komma bort från stadens brus och fördjupa sig i en fridfull och produktiv arbetsmiljö.

Hotellrum med karaktär

Såstaholm Herrgård erbjuder 93 unika hotellrum och sviter, var och en uppkallad efter en stjärna som en gång bott här. Rummen är elegant inredda i Art Deco-stil och inredningsdetaljer hämtade från scenkonst- och teatervärlden ger varje rum sin egen karaktär. Gästerna kan förvänta sig bekväma och inspirerande boendemöjligheter under sin vistelse.

Säsongens smaker i centrum

På Såstaholm är säsongsbetonad mat en viktig del av upplevelsen. De förstår vikten av att leva i takt med årstiderna och låter säsongens råvaror vara grunden för sin matlagning. Juni erbjuder den bästa potatisen, augusti bjuder på de sötaste äpplena, och maj är perfekt för sparris. Gästerna kan se fram emot en gastronomisk resa där säsongens smaker står i centrum. En fyrrätters meny, fördelad över flera akter, presenteras med passion och kreativitet, vilket skapar en oförglömlig matupplevelse.

Historia

Såstaholm Herrgård är en plats med en rik historia som går tillbaka många århundraden. Gårdens namn, Såsta, är ett av de äldsta i Täby och har sina rötter från det första århundradet efter Kristus. Under 1600-1800-talet brukades marken här av bönder. Herrgården bär på denna historiska tyngd och låter gästerna fördjupa sig i en värld där tidens gång blir tydlig och där nutid möter det förflutna.

År 1903 inköpte den tyska affärsmannen Max Sievert Såsta Gård med visionen att omvandla den till en herrgård för hans familjs sommarvistelse. Under de kommande åren förvandlades Såsta Gård till en idyllisk sommarenklav för Sievert och hans nära och kära.

Efter Max Sieverts bortgång blev herrgården föremål för en ny ägarövergång. År 1918 såldes egendomen till Svenska Teaterförbundet, som hade länge sökt efter en plats där pensionerade skådespelare kunde tillbringa sina ålderdomsår i en värdig miljö. Denna omvandling av Såsta Gård till ett ålderdomshem var ett betydelsefullt ögonblick inom teatervärlden.

Ålderdomshemmet, som fick namnet Höstsol, invigdes 1918 och var en varm och kär plats för gamla skådespelare och skådespelerskor fram till 1979. Under denna tid välkomnade Höstsol några av de mest framstående namnen inom teaterbranschen, inklusive Gustav VI Adolf, Karl Gerhard, Zarah Leander och många andra. Det var en plats där skådespelarnas långa och framgångsrika karriärer avslutades med värdighet och gemenskap.

Efter att ha tjänat som ett betydelsefullt hem för skådespelare i över 60 år, såldes Höstsol år 1979 till en privatperson. Under dess existens hade 250 skådespelare kallat Höstsol sitt hem och lämnat ett outplånligt avtryck på platsens historia. Såstaholm och dess förvandling till Höstsol är en berörande historia om hängivenhet, gemenskap och värdighet för de som ägnade sina liv åt scenen.

Sammanfattning

Såstaholm Herrgård är en plats där det moderna möter det historiska och där arbete förenas med avkoppling. Med sin närhet till Stockholm, eleganta hotellrum, säsongsbaserad gastronomi och en atmosfär som förmedlar en känsla av tidlös charm, är detta en destination som tillfredsställer alla sinnen och behov. Oavsett om du är här för att konferera, njuta av en helg eller utforska historien, kommer Såstaholm att ta emot dig med öppna armar och en varm gästfrihet. Boka din konferens på denna historiska Herrgård och låt Såstaholm föra dig tillbaka i tiden samtidigt som du njuter av modern komfort och kulinariska smaker.

0logirum
0Största konferenslokalen rymmer

Konferensanläggning

Såstaholm

Anläggningens adress

Såstaholms allé 12, 187 70 Täby

Telefon

08 984600

Fler liknande konferensanläggningar

Friibergh Herrgård

Friibergh Herrgård

När du åker till Friibergs Herrgård händer det något. Du kommer fram och tar det första andetaget och känner hur axlarna sjunker ner. Du tittar ut över Mälaren, tystnaden slår emot dig och lugnet infinner sig. Söker du lugn och ro finns det här, söker du något annat finner du det också.
Lejondals Slott

Lejondals Slott

Vackra sällskapsrum och unika salonger blandas med stora och små konferensrum. Vi välkomnar gäster för både konferens, weekends, bröllop och andra festliga högtider. Lejondals Slott ligger nära Stockholm men också övriga världen. Både Arlanda flygplats och Stockholm ligger på 45 kilometers avstånd. Välkommen hit för inspiration, god mat och rekreation!
Villa Aske

Villa Aske

Idylliskt och idealiskt nära Stockholm och Arlanda ligger Villa Aske - Sveriges närmaste och mest kompletta konferensanläggning. Här präglas atmosfären av ro, värme och kärlek. Med klassisk italiensk arkitektur i vacker svensk natur.Avkoppling och konferens. Avskilt, men samtidigt nära.
Sigtunahöjden

Sigtunahöjden

Sigtunahöjden är en mötesanläggning i världsklass och vi älskar utveckling och hållbarhet. ”Tillsammans för en hållbar framtid” är vår vision och vi drivs av hållbarhet på riktigt, att jobba tillsammans, att lära ut, att lära av varandra samt att skapa dagens wow!

Konferensutvärdering

Vad tycker andra kunder?

Vi utvärderar alltid våra kunders nöjdhet med konferensanläggningen inom 5 områden. Det gör det enklare för dig att välja.

Konferenslokaler

(/5)

Restaurang & Mat

(/5)

Logi

(/5)

Service & Bemötande

(/5)

Helhetsupplevelse

(/5)

redo att boka?

Vill du boka den här anläggningen?

Fyll i formuläret nedan så ber vi om offert och tillgänglighet på denna anläggning. Vi kan även ta fram förslag på liknande anläggningar baserat på miljö, avstånd till ert kontor, kundbetyg, prisnivå.

vår enkla process

Så här går det till

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Du har visat intresse för anläggningen Såstaholm


Vill du att vi förutom att plocka in denna offert presenterar fler liknande anläggningar?

Ja tack! Gärna fler baserat på:

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.seVAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi inom några timmar kostnadsfritt ett antal offerter från anläggningar som stämmer överens med era specifika önskemål.

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se