Kombinera affär och nöje: Aktiviteter runt konferensanläggningar i norra Stockholm

Inledning

Välkommen till en värld där möten inte bara handlar om presentationer och konferens, utan också om att uppleva och njuta. Föreställ dig en konferens som inte bara boostar er professionella utveckling, utan också lämnar er med minnen som varar livet ut. Denna vision blir verklighet i norra Stockholm, där konferens möter den svenska kulturen och naturen. Särskilt under de ljusa och levande månaderna som maj och juni, när Sverige visar upp sig från sin bästa sida, blir norra Stockholm en perfekt plats för en oförglömlig kick-off.

I den här artikeln utforskar vi hur du kan maximera värdet av din nästa konferens i norra Stockholm genom att kombinera affärsagenda med nöjesaktiviteter. Varför nöja sig med standardkonferensen när du kan berika den med kulturella utflykter, historiska äventyr och rekreativa aktiviteter? Oavsett om ditt mål är teambuilding, nätverkande eller bara att ge ditt team en välförtjänt paus, har norra Stockholm något att erbjuda.

Låt oss dyka in i en värld av möjligheter där dina affärsevent blir mer än bara möten – de blir upplevelser som stärker både individ och team, och lämnar alla deltagare med en känsla av förnyad energi och inspiration.

Varför välja norra Stockholm för er nästa konferens?

När det kommer till att välja en plats för er nästa konferens, finns det många faktorer att överväga. Norra Stockholm, med sin unika blandning av modernitet, kultur och naturskönhet, sticker ut som en idealisk destination för företagsevent. Men vad är det som gör norra Stockholm så speciellt?

Tillgänglighet och mångsidighet: Norra Stockholm är lättillgängligt, både nationellt och internationellt, tack vare dess närhet till Arlanda flygplats och utmärkta kommunikationsnät. Detta gör det smidigt för deltagare att anlända från olika delar av världen. Området erbjuder en mångfald av konferenslokaler, från ultramoderna konferenscenter till pittoreska herrgårdar och hotell, vilket gör det möjligt att anpassa varje evenemang efter specifika behov och önskemål.

En blandning av stad och natur: Norra Stockholm är unikt i sitt erbjudande av både stads- och naturnära upplevelser. Inom kort avstånd kan du gå från en dynamisk stadsatmosfär till lugna och fridfulla naturområden. Denna mångsidighet ger möjlighet att kombinera intensiva arbetspass med avkopplande och uppfriskande aktiviteter i naturen.

Kulturell och historisk rikedom: Regionen är rik på kulturella och historiska sevärdheter. Besök prestigefyllda museer, historiska slott och kulturella landmärken som berikar konferensupplevelsen med en dos av svensk kultur och historia. Detta ger en unik möjlighet för teambuilding och att ge deltagarna en djupare förståelse för den svenska kulturen.

Ljusa sommarnätter: En särskilt förtrollande aspekt av att hålla en konferens i norra Stockholm under maj och juni är de nästan oändligt långa dagarna och ljusa sommarnätterna. Denna tid på året erbjuder en extra dimension av magi och möjlighet att uppleva mer under konferensdagarna.

Högkvalitativ service och gastronomi: Norra Stockholm är känt för sin högkvalitativa service och sitt utbud av utmärkta matupplevelser. Många konferensanläggningar i området erbjuder utsökt mat som speglar det svenska köket, ofta med lokala och hållbart producerade ingredienser. Deltagarna kan njuta av allt från traditionella svenska rätter till modern internationell gastronomi.

Att välja norra Stockholm för er nästa konferens innebär att ni väljer en plats som kombinerar praktiska fördelar med en unik upplevelse. Här kan ni skapa ett evenemang som inte bara uppfyller era affärsmässiga mål, utan också ger deltagarna en oförglömlig upplevelse som går utöver det vanliga konferensformatet.

Ett urval av konferensanläggningar i Norra Stockholm

Norra Stockholm är hem till en rad imponerande konferensanläggningar, var och en med sin egen unika charm och funktioner som passar olika behov och stilar. Här är några av de främsta konferensanläggningarna som kan göra ditt nästa möte eller event både minnesvärt och produktivt.

1. The Winery Hotel

Denna moderna anläggning, belägen i hjärtat av en livlig del av norra Stockholm, är känd för sina innovativa designlösningar och toppmoderna faciliteter. Med en rad flexibla mötesrum, högklassig teknisk utrustning, och en tillmötesgående personal, är The Winery Hotel perfekt för företag som söker en modern och dynamisk miljö. Dessutom är anläggningen placerad nära Stockholm city med några av Sveriges bästa restaurangerna samt en stor mängd kulturattraktioner. Det gör det enkelt att kombinera affärsmöten med sociala aktiviteter.

2. Friiberghs Herrgård

För de som föredrar en mer traditionell och historisk miljö, erbjuder Friiberghs Herrgård en unik upplevelse. Denna vackert bevarade herrgård ger en känsla av klassisk elegans och historia. Det är en idealisk plats för att skapa en inspirerande atmosfär. Herrgården är utrustad med moderna konferensfaciliteter och erbjuder en lugn reträtt från stadens brus.

3. Sigtunahöjden

Belägen i den natursköna utkanten av norra Stockholm, i Sigtuna, kombinerar Sigtunahöjden en känsla av avskildhet med en stark hållbarhetsprofil. Denna plats är perfekt för företag som värderar miljöhänsyn och önskar integrera detta tema i sina evenemang. Med lokalt producerade maträtter, ekologiska material och energieffektiva byggnader, är det en utmärkt plats för att diskutera och inspireras kring hållbarhetsfrågor.

4. Skåvsjöholm

För dem som önskar en kombination av affär och nöje i en avkopplande sjömiljö, är Skåvsjöholms ett utmärkt val. Beläget vid vattnet, erbjuder denna konferensanläggning inte bara utmärkta mötesrum, utan också möjligheten till vattenbaserade aktiviteter och teambuilding-övningar. Det är en idealisk plats för att komma bort från kontorets fyra väggar och njuta av den svenska naturen.

Alla dessa platser erbjuder egenskaper som kan berika din konferensupplevelse. Beroende på ditt företags behov och den typ av evenemang du planerar, kan de här konferensanläggningar i norra Stockholm erbjuda en blandningen av funktionalitet, stil och atmosfär.

Kulturella och Historiska Utflykter

Efter dagar fyllda med konferenser och möten, erbjuder norra Stockholm en värld av kulturella och historiska upplevelser som kan fungera som perfekta komplement till ditt företagsevent. Att integrera dessa utflykter i ditt program ger deltagarna en chans att dyka in i den lokala kulturen, historia och skönheten i svensk tradition och arkitektur. Här är några av de mest fascinerande utflyktsmålen i området:

Stockholm Gallery District: Stockholm Gallery District är ett kluster av gallerier i Stockholm där man med en gemensam identitet vill skapa ett stort kulturellt värde för området som helhet. Här kan du gå från ett galleri till ett annat och njuta av konst som håller internationell standard.

Skoklosters Slott: Ta en guidad tur genom ett av norra Stockholms historiska slott. Denna plats är inte bara vackra att se på, den är också fyllda med historier och anekdoter som återspeglar Sveriges rika förflutna. En tur här kan fungera som en fantastisk teambuilding-aktivitet, där deltagarna kan lära sig om svensk kultur och historia på ett underhållande sätt.

Hagaparken: För en mer lugnande och naturnära upplevelse, överväg en tur till ett Hagaparken. Hagaparken (eller bara Haga) är en del an Nationalstadsparken och ligger strax norr om Stockholm, i Solna. Anlagd 1780-1797 av Gustav III, är denna oas ett av Sveriges mest besökta friluftsområden. Här flera historiska landmärken att besöka. Kinesiska templet, Turkiska kiosken och Kungliga begravningsplatsen för att nämna några. Det är också här, på Haga slott, som kronprinsessan Victoria och hennes familj har sitt residens. Utflykter erbjuder en möjlighet att koppla av, återhämta sig och njuta av den svenska naturen. Det är också ett utmärkt sätt att främja hälsa och välbefinnande bland deltagarna, vilket är viktigt i en hektisk affärsvärld.

Att inkludera dessa kulturella och historiska utflykter i ditt konferensprogram i norra Stockholm är inte bara berikande för deltagarna, utan det bidrar också till en mer holistisk och minnesvärd konferensupplevelse. Det ger en perfekt balans mellan arbete och nöje, och lämnar ett bestående intryck på alla som deltar.

Aktiviteter för Kick-Off i Maj och Juni

Maj och juni är en fantastisk tid för kick-off evenemang i norra Stockholm, tack vare det milda vädret och de långa, ljusa dagarna. Denna period erbjuder perfekta förutsättningar för olika rekreativa aktiviteter som kan komplettera ditt konferensprogram och ge deltagarna en oförglömlig upplevelse. Här är några förslag på aktiviteter som kan lyfta ditt evenemang till nya höjder.

 1. Båtturer och segling: Uttnyttja Stockholms vackra vattenleder med en avkopplande båttur eller seglingstripp. Detta är ett fantastiskt sätt att se staden från ett nytt perspektiv och ge deltagarna en chans att koppla av och mingla i en unik miljö. En kvällstur kan vara särskilt magisk med solnedgången som bakgrund.
 2. Utomhusaktiviteter i naturskön miljö: Norra Stockholm erbjuder en mängd utomhusaktiviteter, från frisbeegolf till klättring och vandring i den omgivande naturen. Dessa aktiviteter är inte bara roliga, utan också utmärkta för teambuilding och för att främja en hälsosam och aktiv livsstil.
 3. Grillkväll och svensk sommarfest: Organisera en grillkväll eller en traditionell svensk sommarfest. Detta är ett utmärkt tillfälle att njuta av svensk kultur och gastronomi, och det ger deltagarna en chans att interagera i en mer avslappnad och social miljö.
 4. Cykelturer och utforskning av lokala sevärdheter: En guidad cykeltur runt norra Stockholm är ett utmärkt sätt att utforska området och se sevärdheter som kanske annars skulle missas. Det ger en härlig kombination av motion, sightseeing och frisk luft.
 5. Workshops och kreativa sessioner utomhus: Ta vara på det vackra vädret genom att organisera workshops och kreativa sessioner utomhus. Det kan vara allt från yoga och meditation till målarkurser eller fotograferingsvandringar. Dessa aktiviteter erbjuder en unik möjlighet till personlig och professionell utveckling i en inspirerande miljö.

Att inkludera dessa aktiviteter i ditt kick-off evenemang i maj och juni kommer inte bara att ge deltagarna en möjlighet att koppla av och återhämta sig, utan också stärka banden mellan kollegor och skapa positiva och bestående minnen av evenemanget.

Mat och dryck i norra Stockholm

En viktig aspekt av varje konferens eller företagsevent är maten och drycken som erbjuds. Norra Stockholm stoltserar med en imponerande gastronomisk scen som kan berika ditt evenemang med utsökta smaker och lokala delikatesser. Att utforska regionens kulinariska erbjudanden är ett utmärkt sätt att fördjupa upplevelsen för deltagarna och ge dem en smak av den lokala kulturen.

 1. Lokala restauranger och gourmetkök: Norra Stockholm är hem till en mängd restauranger som serverar allt från traditionell svensk mat till modern internationell gastronomi. Många av dessa restauranger fokuserar på att använda lokala och hållbart producerade ingredienser, vilket ger en autentisk och miljövänlig matupplevelse. Ett besök till en av dessa restauranger kan vara en perfekt avslutning på en konferensdag, där deltagarna kan njuta av högkvalitativa rätter och samtidigt bygga relationer.
 2. Lokalproducerade drycker: Regionen är även känd för sin produktion av hantverksmässiga drycker, inklusive lokala ölsorter och ciders. Ett besök till ett lokalt bryggeri kan vara en spännande aktivitet för deltagarna, där de kan lära sig om dryckesproduktion och prova olika sorter.
 3. Matlagningsaktiviteter: För en mer interaktiv upplevelse, överväg att boka en matlagningsaktivitet. Detta kan vara ett roligt och engagerande sätt att lära sig om svensk matkultur och samtidigt främja teambuilding. Deltagarna kan tillsammans tillaga typiska svenska rätter under ledning av en lokal kock, vilket ger en unik och minnesvärd upplevelse.
 4. Säsongsbetonade rätter och temamenyer: Utnyttja de säsongsbetonade rätterna som erbjuds i maj och juni. Denna tid på året är idealisk för att njuta av färska, lokala ingredienser som jordgubbar, sparris och nyfångad fisk. Att inkludera säsongsbetonade temamenyer i ditt evenemang kan ge en extra speciell touch och visa upp det bästa av vad den svenska sommaren har att erbjuda.

Mat och dryck är mer än bara måltider; de är en väsentlig del av upplevelsen och kan spela en stor roll i hur er konferens uppfattas. Genom att välja noggrant och integrera lokala smaker och traditioner, kan du skapa en rikare och mer engagerande konferensupplevelse för dina deltagare.

Praktiska Tips för Planering av Konferensen

Att planera en framgångsrik konferens kräver noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer. När du förbereder ditt evenemang i norra Stockholm, finns det flera nyckelfaktorer att tänka på för att säkerställa att allt flyter smidigt. Här är några praktiska tips som kan hjälpa dig i planeringsprocessen.

 1. Boka i god tid: Norra Stockholm är en populär destination för konferenser, speciellt under de ljusa och behagliga månaderna av maj och juni. Se till att boka dina konferensutrymmen och boenden i god tid för att undvika besvikelse. Detta gäller även för restauranger och aktiviteter utanför konferensen.
 2. Anpassa till dina deltagares behov: Känn till dina deltagares preferenser och behov. Detta inkluderar allt från kostrestriktioner till tillgänglighet och transportbehov. Att ha en klar förståelse för dessa krav i förväg kan hjälpa dig att skapa ett mer inkluderande och bekvämt evenemang för alla.
 3. Planera för väderförhållandena: Även om maj och juni oftast erbjuder behagligt väder, är det klokt att ha en plan B för utomhusaktiviteter i händelse av oväntat dåligt väder. Se till att det finns alternativa inomhusaktiviteter eller -utrymmen tillgängliga.
 4. Samordna transport och logistik: Tänk på hur deltagarna kommer att förflytta sig mellan olika evenemangsplatser. Organisera transport om nödvändigt, och se till att det finns tydlig information tillgänglig om allmänna kommunikationer och parkeringsmöjligheter.
 5. Kommunicera tydligt: God kommunikation är nyckeln till ett framgångsrikt evenemang. Se till att all viktig information, som schema, platser, och eventuella förberedelser som deltagarna behöver göra, kommuniceras tydligt och i god tid.
 6. Beakta hållbarhetsaspekter: Norra Stockholm lägger stor vikt vid hållbarhet. Överväg miljövänliga alternativ för ditt evenemang, som digitala program istället för tryckta material, lokalproducerad mat, och platser som följer hållbara praxis.
 7. Ha en nödplan: Oavsett hur väl du planerar, kan oväntade situationer uppstå. Ha en nödplan för eventuella oväntade händelser, som sjukdom eller tekniska problem, för att kunna hantera situationen snabbt och effektivt.

Genom att följa dessa tips kan du hjälpa till att säkerställa att din konferens i norra Stockholm blir så framgångsrik och minnesvärd som möjligt. En välplanerad konferens minskar stress för både arrangörer och deltagare, och bidrar till en mer njutbar och produktiv upplevelse för alla inblandade.

Sammanfattning

Att arrangera en konferens i norra Stockholm ger mer än bara en mötesplats; det erbjuder en möjlighet att skapa en heltäckande upplevelse som kombinerar affärsmässig skärpa med kulturell rikedom och rekreativ avkoppling. Med de rätta planerna på plats, kan en konferens här förvandlas till en minnesvärd händelse som bidrar till både personlig och professionell tillväxt för dess deltagare.

Från de imponerande konferensanläggningarna och de historiska sevärdheterna till de spännande rekreativa aktiviteterna och den utsökta maten och drycken – norra Stockholm erbjuder en unik blandning som få andra platser kan matcha. Det handlar om att skapa balans: en balans mellan arbete och nöje, mellan inlärning och avkoppling, och mellan individuella och gruppbaserade upplevelser.

Kom ihåg att framgången för din konferens ligger i detaljerna – planering, anpassning och kommunikation är nyckeln. Genom att ta hänsyn till dessa aspekter kan du säkerställa att ditt evenemang inte bara uppfyller, utan överträffar förväntningarna.

Så oavsett om du planerar en storskalig internationell konferens eller en intim teambuilding-retreat, tänk på norra Stockholm som din destination. Här, bland stadsdynamik och naturskönhet, kan du skapa en konferens som lämnar bestående intryck, inspirerar förändring och främjar sammanhållning.

Fler konferensanläggningar i norra Stockholm hittar du här

feb 16, 2024

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Du har visat intresse för anläggningen Kombinera affär och nöje: Aktiviteter runt konferensanläggningar i norra Stockholm


Vill du att vi förutom att plocka in denna offert presenterar fler liknande anläggningar?

Ja tack! Gärna fler baserat på:

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se

VAD ROLIGT ATT VI FÅR FÖRTROENDET ATT HJÄLPA ER!

Fyll i formuläret nedan så sammanställer vi inom några timmar kostnadsfritt ett antal offerter från anläggningar som stämmer överens med era specifika önskemål.

Kontakta oss

+46 8 98 46 00

info@konferensbokarna.se